Colin Alexander Heikens

Naam:
Geboortedatum Colin:
Geboorteplaats Colin:
Woonplaats Colin:
Broers/zussen van Colin:
Relatie met Colin:
Geboortedatum Charmain:
Geboorteplaats Charmain:
Woonplaats Charmain:
Broers/zussen van Charmain:
Burgelijke staat:
Kinderen:
Geboortedatum Djoa Jaxx:
Geboorteplaats Djoa Jaxx:
Geboortedaum Mexy Jazz:
Geboorteplaats Mexy Jazz:
Colin Alexander Heikens
28 juni 1987
Houten
Heerde
1 broer Boyd Heikens
Charmain Wiessenberg
22 december 1992
Heerde
Heerde
1 zus Melanie Pepping
Verloofd op 21 dec. 2018
Djoa Jaxx en Mexy Jazz
20 september 2018
Heerde
22 februari 2021
Heerde

Colin Alexander Heikens wordt op 28 juni 1987 geboren in Houten en groeit op in Het Land van Maas en Waal. Op 15 jarige leeftijd was hij betrokken bij een dodelijk ongeluk van zijn beste vriend. Dit heeft enorme impact gehad maar hij vond rust en acceptatie in het schrijven van gedichten en songteksten. Dit leidde in 2006 tot zijn eerste gedichtenbundel, welke nog steeds te koop is. Na de havo is hij de theateracademie gaan doen, waar hij o.a. zang-, acteer- en muziekles kreeg. Hier won hij in datzelfde jaar een Junior Goudenkalf voor een korte speelfilm die hij samen met een aantal klasgenoten maakte.

Een logisch vervolg was het schrijven en componeren van zijn eigen liedjes omdat zingen en muziek maken de grote passie is van Colin. Voor het eigen duo Mike & Colin schreef hij o.a. de liedjes ‘Alles is Top, Het is zomaar zomer, 1e klas meisje, Je spookt door mijn hoofd en Op loopafstand’. Tegenwoordig schrijft hij ook vele liedjes voor andere artiesten.

Naast zingen heeft Colin nog een andere passie; voetballen. Op 11 jarige leeftijd werd Colin geselecteerd voor het KNVB team onder de 12 en speelde daar tot het team werd opgeheven. Ook speelde hij 3 jaar lang in het eerste elftal van topklasser De Treffers uit Groesbeek.

In 2011 won hij met Mike & Colin, een Sterren.nl én een Buma NL Award voor Beste Nieuwkomer. In januari 2014 werd daar de Van Geels award voor Beste Talent van 2013 aan toegevoegd en samen met Mike heeft hij in mei 2014 een platina plaat ontvangen voor de verkoop van meer dan 50.000 albums van het album ‘Sterren zingen voor Oranje’. Als helft van het duo Mike & Colin heeft hij in 6 jaar tijd honderden optredens gegeven in binnen- en buitenland. Met als hoogtepunten 2 maal in een uitverkocht Gelredome, Dutch Valley en de ‘Tros Muziekfeesten op het Plein’.

Toen Mike in februari 2016 besloot zijn muzikale carriere te beëindigen betekende dat ook het einde van Mike & Colin. Dat was voor Colin het moment om zich nu volledig te richten op zijn solo carriere.
In zijn solo carriere gaat Colin zijn hart volgen. Knallende muziek, toffe teksten en altijd dansbaar. Maar ook focust hij zich op de liedjes die hij tijdens zijn live shows ten gehore gaat brengen om zo een plein, kroeg of feesttent compleet op z’n kop te kunnen zetten. Want ook al lijkt hij qua uiterlijk op iemand uit een boyband, sfeer brengen kan hij als geen ander.

Colin kijkt ernaar uit om de fans, die hem in grote getalen trouw zijn gebleven, opnieuw te begroeten maar nu als COLIN ALEXANDER.

Sinds mei 2016 is Colin de nieuwe frontman van de populaire band MmoozZ. Samen met deze 5 geweldige muzikanten speelt Colin per jaar zo’n 80 shows door heel Nederland. N.a.v. de onwijze klik en goede samenwerking tussen Colin en MmoozZ hebben ze besloten om samen single uit te brengen en hun krachten te bundelen. ‘Goud’ werd gereleased in oktober 2016 en in februari 2017 volgende de single ‘Shitmelodie’ die al snel werd opgepikt door landelijke media.