• Home
  • Nieuws
    Nieuws uit Nederland, het buitenland en andere bronnen.
    • Regionaal
    • Binnenland
    • Buitenland
    • Entertainment
    • Sport
  • Gaming
    Bord- en kaartspellen, computer en console games, tabletop games etc.
    • Bord- en kaartspellen
    • Computer en console games
    • Tabletop games
  • Humor
    Grappige berichten, video’s etc.
    • Celebrities
    • Tiny en Lau
  • Recepten
    Alle favoriete recepten van onze redactie.
    • “Amerikaans spinazie dip brood”
    • “Schotse Haggis”
    • “Indische Bali Ikan”
    • “Witlofschotel met ham en kaas” (Zoals mijn moeder het altijd maakte!)
    • “Gekookte mosselen” (Traditionele wijze)
    • “Slak­ken met krui­den­bo­ter (Escargots)”
    • Tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen
  • Jingles
    Al onze jingles, ingesproken door binnen- en buitenlandse artiesten.
    • A t/m E
    • F t/m J
    • K t/m O
    • P t/m T
    • U t/m Z
  • Reportages
    Verslagen van evenementen waar onze redactie aanwezig was.
    • Verslag premiere “Scream 3” (7 april 2000)
    • Verslag vakantie Canada (10 sept. – 5 okt. 2019)
    • Dutch Comic Con 2019: meeting Marie Avgeropoulos
  • Colin Alexander & MmoozZ
    Alles over Colin Alexander & MmoozZ.
    • Tour agenda
    • Biografieën
      • Colin Alexander Heikens
      • Natascha Vergeer
      • Willem van Gemert
      • Marcel Schiltmans
      • Roel Holleman
      • Christian Valkenburg
    • Songteksten
    • Video’s
    • Webshop
    • Websites
    • Foto galerie
    • Fotokaarten
    • Awards
    • Nieuwsbrieven van Colin Alexander (2016)
    • Colin’s schoolverhalen (2007)
      • Een dagje op de EHBO.
      • Discussie
      • Echte schoonheid zit van binnen
      • Heden, verleden en toekomst
      • De politie
      • Irritatie
      • Vertrouwen
      • Sta stil bij de mooie dingen
    • Coverband MmoozZ boeken voor uw feest
    • Mike & Colin
      • Biografie
      • Songteksten
      • Video’s
      • Webshop
      • Fotogalerie
      • Fotokaarten
  • Home
  • Nieuws
    • Regionaal
    • Binnenland
    • Buitenland
    • Entertainment
    • Sport
  • Gaming
    • Bord- en kaartspellen
    • Computer en console games
    • Tabletop games
  • Humor
    • Celebrities
    • Tiny en Lau
  • Recepten
    • “Amerikaans spinazie dip brood”
    • “Schotse Haggis”
    • “Indische Bali Ikan”
    • “Witlofschotel met ham en kaas” (Zoals mijn moeder het altijd maakte!)
    • “Gekookte mosselen” (Traditionele wijze)
    • “Slak­ken met krui­den­bo­ter (Escargots)”
    • Tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen
  • Jingles
    • A t/m E
    • F t/m J
    • K t/m O
    • P t/m T
    • U t/m Z
  • Reportages
    • Verslag premiere “Scream 3” (7 april 2000)
    • Verslag vakantie Canada (10 sept. – 5 okt. 2019)
    • Dutch Comic Con 2019: meeting Marie Avgeropoulos
  • Colin Alexander & MmoozZ
    • Tour agenda
    • Biografieën
      • Colin Alexander Heikens
      • Natascha Vergeer
      • Willem van Gemert
      • Marcel Schiltmans
      • Roel Holleman
      • Christian Valkenburg
    • Songteksten
    • Video’s
    • Webshop
    • Websites
    • Foto galerie
    • Fotokaarten
    • Awards
    • Nieuwsbrieven van Colin Alexander (2016)
    • Colin’s schoolverhalen (2007)
      • Een dagje op de EHBO.
      • Discussie
      • Echte schoonheid zit van binnen
      • Heden, verleden en toekomst
      • De politie
      • Irritatie
      • Vertrouwen
      • Sta stil bij de mooie dingen
    • Coverband MmoozZ boeken voor uw feest
    • Mike & Colin
      • Biografie
      • Songteksten
      • Video’s
      • Webshop
      • Fotogalerie
      • Fotokaarten

Tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen


Ingrediënten:

– 250 gr tempeh
– 2 tl gemberpoeder
– 1/2 el sambal oetlek
– 50 ml ketjap manis
– 1/2 komkommer
– 2 el appelazijn
– 150 gr sperzieboontjes
– 3 el zonnebloemolie
– 150 gr voorgekookte zilvervliesrijst
– 6 el vegan pindasaus
– 2 bosuitjes
– 2 el seroendeng

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd ondertussen de tempeh in blokjes van 1 cm. Meng het gemberpoeder, de sambal en ketjap in een diep bord tot een marinade. Meng de tempeh blokjes met de marinade en laat 30 min. marineren.
  2. Snijd of schil ondertussen de komkommer in flinterdunne plakjes. Leg in een diep bord met appelazijn en laat 15 min staan. Maak de sperziebonen schoon en halveer deze. Kook gaar in 6 tot 8 min. in gezouten water en giet af.
  3. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan, voeg de voorgekookte rijst toe en bak 5 minuten al omscheppend bruin en knapperig. Voeg de laatste 2 min. de gekookte sperziebonen toe en bak mee.
  4. Rijg de tempeh aan satéprikkers, bestrijk met de rest van de olie. Bak de tempeh in 10 min. op een bakplaat of in een grillpan goudbruin en keer halverwege om. Verwarm ondertussen de satésaus zoals aangegeven op de verpakking. Hak de bosui in ringetjes.
  5. Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden, serveer met de tempeh satéstokjes en garneer het geheel met bosui. Serveer de satésaus, komkommer, seroendeng in aparte schaaltjes.

Totale bereidingstijd: 20 minuten

Twitter feed

  • https://t.co/mFFZmhI2er
  • 😪😪 https://t.co/omyaMsniE1
  • https://t.co/TpGon13pAv
  • https://t.co/LND6SqtHqh

Contact

    Naam / Name (vereist / required)

    Email (vereist / required)

    Bericht / Message

    © 2019 NewsFlash 2000
    • Over ons
    • Gerelateerde websites
    • Privacy Policy