• Home
  • Nieuws
    Nieuws uit Nederland, het buitenland en andere bronnen.
    • Regionaal
    • Binnenland
    • Buitenland
    • Entertainment
    • Sport
  • Gaming
    Bord- en kaartspellen, computer en console games, tabletop games etc.
    • Bord- en kaartspellen
    • Computer en console games
    • Tabletop games
  • Humor
    Grappige berichten, video’s etc.
    • Celebrities
    • Tiny en Lau
  • Recepten
    Alle favoriete recepten van onze redactie.
    • “Amerikaans spinazie dip brood”
    • “Schotse Haggis”
    • “Indische Bali Ikan”
    • “Witlofschotel met ham en kaas” (Zoals mijn moeder het altijd maakte!)
    • “Gekookte mosselen” (Traditionele wijze)
    • “Slak­ken met krui­den­bo­ter (Escargots)”
    • Tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen
  • Jingles
    Al onze jingles, ingesproken door binnen- en buitenlandse artiesten.
    • A t/m E
    • F t/m J
    • K t/m O
    • P t/m T
    • U t/m Z
  • Reportages
    Verslagen van evenementen waar onze redactie aanwezig was.
    • Verslag premiere “Scream 3” (7 april 2000)
    • Verslag vakantie Canada (10 sept. – 5 okt. 2019)
    • Dutch Comic Con 2019: meeting Marie Avgeropoulos
  • Colin Alexander & MmoozZ
    Alles over Colin Alexander & MmoozZ.
    • Tour agenda
    • Biografieën
      • Colin Alexander Heikens
      • Natascha Vergeer
      • Willem van Gemert
      • Marcel Schiltmans
      • Roel Holleman
      • Christian Valkenburg
    • Songteksten
    • Video’s
    • Webshop
    • Websites
    • Foto galerie
    • Fotokaarten
    • Awards
    • Nieuwsbrieven van Colin Alexander (2016)
    • Colin’s schoolverhalen (2007)
      • Een dagje op de EHBO.
      • Discussie
      • Echte schoonheid zit van binnen
      • Heden, verleden en toekomst
      • De politie
      • Irritatie
      • Vertrouwen
      • Sta stil bij de mooie dingen
    • Coverband MmoozZ boeken voor uw feest
    • Mike & Colin
      • Biografie
      • Songteksten
      • Video’s
      • Webshop
      • Fotogalerie
      • Fotokaarten
  • Home
  • Nieuws
    • Regionaal
    • Binnenland
    • Buitenland
    • Entertainment
    • Sport
  • Gaming
    • Bord- en kaartspellen
    • Computer en console games
    • Tabletop games
  • Humor
    • Celebrities
    • Tiny en Lau
  • Recepten
    • “Amerikaans spinazie dip brood”
    • “Schotse Haggis”
    • “Indische Bali Ikan”
    • “Witlofschotel met ham en kaas” (Zoals mijn moeder het altijd maakte!)
    • “Gekookte mosselen” (Traditionele wijze)
    • “Slak­ken met krui­den­bo­ter (Escargots)”
    • Tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen
  • Jingles
    • A t/m E
    • F t/m J
    • K t/m O
    • P t/m T
    • U t/m Z
  • Reportages
    • Verslag premiere “Scream 3” (7 april 2000)
    • Verslag vakantie Canada (10 sept. – 5 okt. 2019)
    • Dutch Comic Con 2019: meeting Marie Avgeropoulos
  • Colin Alexander & MmoozZ
    • Tour agenda
    • Biografieën
      • Colin Alexander Heikens
      • Natascha Vergeer
      • Willem van Gemert
      • Marcel Schiltmans
      • Roel Holleman
      • Christian Valkenburg
    • Songteksten
    • Video’s
    • Webshop
    • Websites
    • Foto galerie
    • Fotokaarten
    • Awards
    • Nieuwsbrieven van Colin Alexander (2016)
    • Colin’s schoolverhalen (2007)
      • Een dagje op de EHBO.
      • Discussie
      • Echte schoonheid zit van binnen
      • Heden, verleden en toekomst
      • De politie
      • Irritatie
      • Vertrouwen
      • Sta stil bij de mooie dingen
    • Coverband MmoozZ boeken voor uw feest
    • Mike & Colin
      • Biografie
      • Songteksten
      • Video’s
      • Webshop
      • Fotogalerie
      • Fotokaarten

“Witlofschotel met ham en kaas” (Zoals mijn moeder het altijd maakte!)


Ingrediënten:

  • 4 stronkjes witlof
  • 4 plakjes ham
  • 20 gr boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 300 ml melk
  • Geraspte oude kaas
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Begin de bereiding van dit recept met het schoonmaken van de witlofstronkjes.
  2. Snijd bij elke stronk de onderkant eraf en verwijder vervolgens voorzichtig met een scherp mes de harde kern van de witlof. Deze harde kern heeft namelijk een zeer bittere smaak.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Kook de witlofstronkjes daarna in ruim water met een snufje zout in ongeveer 10 minuten gaar. Vet ondertussen een ovenschaal in met wat boter. Giet het witlof daarna af en laat het goed uitlekken.
  5. Wikkel elk stronkje vervolgens in een plakje ham en leg de stronkjes naast elkaar in de ingevette  ovenschaal.
  6. Maak dan de kaassaus klaar. Smelt hiervoor de 20 gram boter in een pannetje. Laat de boter niet bruin worden. Voeg de bloem toe en roer deze door boter.
  7. Voeg vervolgens onder voortdurend roeren de melk toe. Laat de saus vervolgens nog even doorkoken.
  8. Voeg vervolgens van het vuur af wat geraspte kaas er door (ongeveer 4 eetlepels).
  9. Giet de kaassaus over de stronkjes witlof en gratineer het witlof ongeveer 10 minuten in de            voorverwarmde oven.

Totale tijd bereidingwijze: 30 minuten.

 

Twitter feed

  • https://t.co/mFFZmhI2er
  • 😪😪 https://t.co/omyaMsniE1
  • https://t.co/TpGon13pAv
  • https://t.co/LND6SqtHqh

Contact

    Naam / Name (vereist / required)

    Email (vereist / required)

    Bericht / Message

    © 2019 NewsFlash 2000
    • Over ons
    • Gerelateerde websites
    • Privacy Policy