“Amerikaans spinazie dip brood”

Ingrediënten:

  • Zonnebloemolie
  • 300 gram spinazie
  • 1  rode puntpaprika
  • 1  lente-ui
  • 150 gram artisjokbodems
  • 1  groentebouillonblokje
  • 80 geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 1  rond landbrood

Bereidingswijze:

  1. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de spinazie circa 3 minuten.
  2. Halveer de paprika verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  3. Pel en hak de knoflook grof. Snijd de lente-ui in ringen.
  4. Pureer de paprika, knoflook, artisjokbodems, lente-ui, groentebouillonblokje, spinazie, parmezaanse kaas, mayonaise en de yoghurt tot een smeuïge dip.
  5. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  6. Snijd de bovenkant van het brood af en hol het brood uit.
  7. Snijd het overgebleven brood in stukjes.
  8. Vul het uitgeholde brood met de spinaziedip en serveer met de broodstukjes.

Totale tijd bereidingswijze: 20 minuten