Ingrediënten:
- Zonnebloemolie
- 300 gram spinazie
- 1 rode puntpaprika
- 1 lente-ui
- 150 gram artisjokbodems
- 1 groentebouillonblokje
- 80 geraspte Parmezaanse kaas
- 3 eetlepels mayonaise
- 500 gram Griekse yoghurt
- 1 rond landbrood
Bereidingswijze:
- Verhit een scheutje olie in de pan en bak de spinazie circa 3 minuten.
- Halveer de paprika verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Pel en hak de knoflook grof. Snijd de lente-ui in ringen.
- Pureer de paprika, knoflook, artisjokbodems, lente-ui, groentebouillonblokje, spinazie, parmezaanse kaas, mayonaise en de yoghurt tot een smeuïge dip.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de bovenkant van het brood af en hol het brood uit.
- Snijd het overgebleven brood in stukjes.
- Vul het uitgeholde brood met de spinaziedip en serveer met de broodstukjes.
Totale tijd bereidingswijze: 20 minuten