Ingrediënten:
- 1 schapenmaag
- 1 kg havermout
- 500 gr schapenvet
- 500 gr schapenlever
- Liter bouillon
- Schapenhart en schapenlongen
- 1 grote ui
- 1 theelepel cayenne
- 1 theelepel gemalen piment (allspice)
- Zout en peper
De bereiding:
- Rooster de havermout licht in een droge koekepan en wrijf de vlokken fijn.
- Hak het vet en de ui fijn.
- Kook de lever kort en hart en longen iets langer in water en hak vervolgens alles fijn.
- Vermeng de havermout, vet, ui, lever, hart, longen, bouillon en de kruiden en stop dit in de
schapenmaag, maar nooit meer dan halfvol. - Druk de resterende lucht eruit en naai de maag goed dicht. Prik hier en daar een klein gaatje in de maag om te voorkomen dat deze tijdens het koken openbarst.
- Kook de gevulde schapenmaag in zeer ruim water gedurende 4 tot 5 uur
Totale tijd bereidingswijze: 4 tot 5 uur