“Indische Bali Ikan”

Benodigdheden:

  • 2 grote uiten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomaten puree (klein)
  • Sambal
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • 2 theelepels laos
  • 2 theelepels ketoembar
  • 5 fijngestampte kemirie noten
  • 1 grote vis bijvoorbeeld forel of makreel

Bereiding:

  1. Maak de vis schoon en spoel ze af. Zout ze dan licht in. (U kunt kabeljauw filet nemen of makreel en deze bakken). Gebruikt U makreel, verdeel deze dan in drie stukken.
  2. Zout ze in en bak ze in olie knappend bruin en leg de moten op een vuurvaste schaal.
  3. Maak een mengsel van de volgende ingrediënten: grote fijngesneden uien, knoflook, klein blikje
    tomatenpuree (of een grote tomaat), sambal, naar smaak, peper en nootmuskaat, theelepels Laos, theelepels ketoembar, fijngestampte Kemirie noten.
  4. Fruit het geheel in slaolie (gebruik voor het fruiten nooit te veel olie), tot de uien lekker bruin zijn,
    voeg een beetje water toe en een laurierblad.
  5. Laat de saus indikken.
  6. Giet de saus over de vis en warm deze in het geheel voor het eten op.

Totale tijd bereidingswijze: Ongeveer 1 uur