• Home
  • Nieuws
    Nieuws uit Nederland, het buitenland en andere bronnen.
    • Regionaal
    • Binnenland
    • Buitenland
    • Entertainment
    • Sport
  • Gaming
    Bord- en kaartspellen, computer en console games, tabletop games etc.
    • Bord- en kaartspellen
    • Computer en console games
    • Tabletop games
  • Humor
    Grappige berichten, video’s etc.
    • Celebrities
    • Tiny en Lau
  • Recepten
    Alle favoriete recepten van onze redactie.
    • “Amerikaans spinazie dip brood”
    • “Schotse Haggis”
    • “Indische Bali Ikan”
    • “Witlofschotel met ham en kaas” (Zoals mijn moeder het altijd maakte!)
    • “Gekookte mosselen” (Traditionele wijze)
    • “Slak­ken met krui­den­bo­ter (Escargots)”
    • Tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen
  • Jingles
    Al onze jingles, ingesproken door binnen- en buitenlandse artiesten.
    • A t/m E
    • F t/m J
    • K t/m O
    • P t/m T
    • U t/m Z
  • Reportages
    Verslagen van evenementen waar onze redactie aanwezig was.
    • Verslag premiere “Scream 3” (7 april 2000)
    • Verslag vakantie Canada (10 sept. – 5 okt. 2019)
    • Dutch Comic Con 2019: meeting Marie Avgeropoulos
  • Colin Alexander & MmoozZ
    Alles over Colin Alexander & MmoozZ.
    • Tour agenda
    • Biografieën
      • Colin Alexander Heikens
      • Natascha Vergeer
      • Willem van Gemert
      • Marcel Schiltmans
      • Roel Holleman
      • Christian Valkenburg
    • Songteksten
    • Video’s
    • Webshop
    • Websites
    • Foto galerie
    • Fotokaarten
    • Awards
    • Nieuwsbrieven van Colin Alexander (2016)
    • Colin’s schoolverhalen (2007)
      • Een dagje op de EHBO.
      • Discussie
      • Echte schoonheid zit van binnen
      • Heden, verleden en toekomst
      • De politie
      • Irritatie
      • Vertrouwen
      • Sta stil bij de mooie dingen
    • Coverband MmoozZ boeken voor uw feest
    • Mike & Colin
      • Biografie
      • Songteksten
      • Video’s
      • Webshop
      • Fotogalerie
      • Fotokaarten
  • Home
  • Nieuws
    • Regionaal
    • Binnenland
    • Buitenland
    • Entertainment
    • Sport
  • Gaming
    • Bord- en kaartspellen
    • Computer en console games
    • Tabletop games
  • Humor
    • Celebrities
    • Tiny en Lau
  • Recepten
    • “Amerikaans spinazie dip brood”
    • “Schotse Haggis”
    • “Indische Bali Ikan”
    • “Witlofschotel met ham en kaas” (Zoals mijn moeder het altijd maakte!)
    • “Gekookte mosselen” (Traditionele wijze)
    • “Slak­ken met krui­den­bo­ter (Escargots)”
    • Tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen
  • Jingles
    • A t/m E
    • F t/m J
    • K t/m O
    • P t/m T
    • U t/m Z
  • Reportages
    • Verslag premiere “Scream 3” (7 april 2000)
    • Verslag vakantie Canada (10 sept. – 5 okt. 2019)
    • Dutch Comic Con 2019: meeting Marie Avgeropoulos
  • Colin Alexander & MmoozZ
    • Tour agenda
    • Biografieën
      • Colin Alexander Heikens
      • Natascha Vergeer
      • Willem van Gemert
      • Marcel Schiltmans
      • Roel Holleman
      • Christian Valkenburg
    • Songteksten
    • Video’s
    • Webshop
    • Websites
    • Foto galerie
    • Fotokaarten
    • Awards
    • Nieuwsbrieven van Colin Alexander (2016)
    • Colin’s schoolverhalen (2007)
      • Een dagje op de EHBO.
      • Discussie
      • Echte schoonheid zit van binnen
      • Heden, verleden en toekomst
      • De politie
      • Irritatie
      • Vertrouwen
      • Sta stil bij de mooie dingen
    • Coverband MmoozZ boeken voor uw feest
    • Mike & Colin
      • Biografie
      • Songteksten
      • Video’s
      • Webshop
      • Fotogalerie
      • Fotokaarten

“Indische Bali Ikan”


Benodigdheden:

  • 2 grote uiten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomaten puree (klein)
  • Sambal
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • 2 theelepels laos
  • 2 theelepels ketoembar
  • 5 fijngestampte kemirie noten
  • 1 grote vis bijvoorbeeld forel of makreel

Bereiding:

  1. Maak de vis schoon en spoel ze af. Zout ze dan licht in. (U kunt kabeljauw filet nemen of makreel en deze bakken). Gebruikt U makreel, verdeel deze dan in drie stukken.
  2. Zout ze in en bak ze in olie knappend bruin en leg de moten op een vuurvaste schaal.
  3. Maak een mengsel van de volgende ingrediënten: grote fijngesneden uien, knoflook, klein blikje
    tomatenpuree (of een grote tomaat), sambal, naar smaak, peper en nootmuskaat, theelepels Laos, theelepels ketoembar, fijngestampte Kemirie noten.
  4. Fruit het geheel in slaolie (gebruik voor het fruiten nooit te veel olie), tot de uien lekker bruin zijn,
    voeg een beetje water toe en een laurierblad.
  5. Laat de saus indikken.
  6. Giet de saus over de vis en warm deze in het geheel voor het eten op.

Totale tijd bereidingswijze: Ongeveer 1 uur

Twitter feed

  • https://t.co/mFFZmhI2er
  • 😪😪 https://t.co/omyaMsniE1
  • https://t.co/TpGon13pAv
  • https://t.co/LND6SqtHqh

Contact

    Naam / Name (vereist / required)

    Email (vereist / required)

    Bericht / Message

    © 2019 NewsFlash 2000
    • Over ons
    • Gerelateerde websites
    • Privacy Policy