Benodigdheden:
- 2 grote uiten
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje tomaten puree (klein)
- Sambal
- Peper
- Nootmuskaat
- 2 theelepels laos
- 2 theelepels ketoembar
- 5 fijngestampte kemirie noten
- 1 grote vis bijvoorbeeld forel of makreel
Bereiding:
- Maak de vis schoon en spoel ze af. Zout ze dan licht in. (U kunt kabeljauw filet nemen of makreel en deze bakken). Gebruikt U makreel, verdeel deze dan in drie stukken.
- Zout ze in en bak ze in olie knappend bruin en leg de moten op een vuurvaste schaal.
- Maak een mengsel van de volgende ingrediënten: grote fijngesneden uien, knoflook, klein blikje
tomatenpuree (of een grote tomaat), sambal, naar smaak, peper en nootmuskaat, theelepels Laos, theelepels ketoembar, fijngestampte Kemirie noten. - Fruit het geheel in slaolie (gebruik voor het fruiten nooit te veel olie), tot de uien lekker bruin zijn,
voeg een beetje water toe en een laurierblad. - Laat de saus indikken.
- Giet de saus over de vis en warm deze in het geheel voor het eten op.
Totale tijd bereidingswijze: Ongeveer 1 uur