“Slak­ken met krui­den­bo­ter (Escargots)”

Ingrediënten:

  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram zachte boter
  • 4 takjes peterselie
  • zout en peper
  • 1 blik slakken (12 stuks)

Bereidingswijze:

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  2. Sjalotje en knoflook pellen en fijn snippperen.
  3. In kom boter, sjalotje en knoflook door elkaar scheppen.
  4. Peterselie erboven fijn knippen en erdoor mengen.
  5. Op smaak brengen met zout en peper.
  6. Slakken laten uitlekken.
  7. Slakken in schelpen stoppen en opening royaal bestrijken met kruidenboter.
  8. Slakken met opening naar boven op slakkenschaaltje leggen en midden in oven 4 à 5 minuten warm laten worden.
  9. Direct serveren met knapperig stokbrood.

Totale tijd bereidingswijze: 20 mins. (voor 2 personen)