Metropole Orkest-dirigent en Songfestival-ster Harry van Hoof overleden

In zijn woonplaats Eindhoven is onverwacht musicus Harry van Hoof (81) overleden. Dat heeft zijn ex-vrouw, zangeres Trea Dobbs (‘Ploemploemjenka’) via socials bekendgemaakt.

Behalve als pianist van de band Peter en zijn Rockets, arrangeur en componist genoot hij grote bekendheid als dirigent van de Nederlandse inzendingen op het Eurovisie Songfestival. In de jaren dat alle optredens nog door een live-orkest werden begeleid deed dat tussen 1972 en 1994 liefst vijftien keer, onder andere in 1975 toen Teach-In won met het legendarische Dinge-dong.

Hij arrangeerde talloze Nederlandse evergreens als Sophietje van Johnny Lion en Songfestivalhits als De oude muzikant van Ben Cramer, Als het om de liefde gaat van Sandra en Andres en The party is over van Sandra Reemer. Hij werkte met verschillende groepen en artiesten, waaronder BZN, Armand, Ramses Shaffy, Rob de Nijs en Willeke Alberti. Voor Mouth & Macneal maakte hij met Hans van Hemert in 1972 de wereldhit How do you do.

In de muziekwereld is de schok groot, via sociale media druppelen zondagochtend de eerste reacties binnen van onder andere Teach-In-zangeres Getty Kaspers, Ben Cramer en Ronnie Tober. Van Hoof was twintig jaar vaste dirigent bij het Metropole Orkest.

Namens de redactie van Newsflash2000 wensen wij familie en vrienden van Harry van Hoof heel veel sterkte met dit tragisch verlies

Bron: Telegraaf