Treffende lezersbrieven Volkskrant

Ik stuitte op een paar treffende lezersbrieven op de website van De Volkskrant. En ik plaats hier een aantal van die lezersbrieven die mij persoonlijk heel erg aanspreken.

Zuur

Kan iedereen ophouden om te pas en te onpas het woord ‘zuur’ te gebruiken voor meningen die anders zijn dan de eigen mening? Of is dat een te zure vraag?
Jolanda van der Lee, Groningen

Helemaal mee eens. Met name het 4-koppige kleuterklasje dat ons land binnenkort gaat leiden speelt hierin een grote rol. En dan vooral Caroline van der Plas en Geert Wilders, met al het gemekker en gescheld op anderen omdat ze zich blijkbaar voelen als een verongelijkt kind dat tijdens de vorige regering periodes werd overgeslagen in de snoepjesronde. De waarheid (willen) zeggen is een ding, iemand onbeschoft beledigen is een ander.

Ook zo’n typerende opmerking van mevrouw van der Plas, “Het kan niet, het mag niet”. Mens, ga gewoon het land besturen zonder dat zure bakkes en opmerkingen. Ga eerst je grote mond maar eens waarmaken, met al je mooie beloftes. Ik persoonlijk, en met mij vele andere Nederlanders, zitten niet te wachten op een paar kleuters die overduidelijk persoonlijke gevoelens mee laten spelen in hun plannen. En als je ook maar denkt dat je namens mij spreekt, dat doe je dus niet. Ik ben niet links, ik ben niet rechts. Ik vaar mijn eigen koers. Dus op mij maak je alleen maar indruk als het voor ons ALLEMAAL beter word. En niet alleen voor een select groepje Nederlanders.

Een andere opmerking waarbij het mij dun door de broek loopt is die van “Nederland moet weer Nederland worden”. Verdomme, Nederland is altijd Nederland geweest. Houd asjeblieft op met dat populistische dramatische gelul. Houd godverdomme op met dat “Nederland is Nederland niet meer”. Als het je hier niet bevalt flikker dan op. Waar is de tijd gebleven dat Nederland bekend stond om zijn tolerantie? Waar iedereen welkom was? Je kan het dan wel mooi verbloemen door te zeggen “wij hebben geen hekel aan buitenlanders” maar dat hebben jullie dus wel. Dat er iets gedaan wordt aan mensen die hier komen om te profiteren, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar houd asjeblieft op met die achterhaalde Vlaams Blok retoriek en bangmakerij, en doe godverdomme gewoon je werk. Los godverdomme maar eens echte problemen op, en dan zonder direct te wijzen naar immigratie en buitenlanders.

Huizenproblemen? Die hebben we zelf gecreëerd met ons veiling systeem. De prijzen zijn hierdoor gewoon door onszelf omhoog gekrikt, en alles is onbetaalbaar geworden. Doe daar maar eens wat aan. 100000 huizen bouwen in een jaar? Een mooi plan, maar hebben we er wel de ruimte voor? Is er wel het geld voor? We gaan het eigen risico halveren! Mooi plan, maar wie gaat de rest van het geld betalen? Juist, wij! De premie gaat waarschijnlijk gewoon omhoog. Dit noemen wij dus een sigaar uit eigen doos. Klimaatproblemen? Niet belangrijk joh. Nee, allerlei regelingen die bedoeld zijn om de klimaatverandering toch nog enigszins in ons voordeel te keren worden gewoon voor 90% de nek omgedraaid. En dan staan jullie daar even trots te zijn? Laat me godverdomme niet lachen. Jullie slaan de plank nu al vierkant mis.

Wat ik tot nu toe alleen maar hoor en zie is mensen afkammen en jezelf de hemel in prijzen. “Het kan wel!”, “Wij gaan het beter doen!”, allemaal gebakken lucht. Jullie hebben werkelijk nog geen flikker gepresteerd en lopen nu al arrogant te doen. Zelfs een of ander dom wicht uit de BBB riep in talkshows al: “Wij bepalen zelf wel hoe we het doen!” En ook: “Oekraïne is veilig!” Sodemieter op. Zo’n mafketel hoort toch niet thuis in de regering. Met zo’n grote bek en bijbehorende arrogantie ga je het echt niet redden hoor. Mijn stem gaat de volgende keer dus gewoon opnieuw uit naar de partij waar ik altijd op stem. Hoogmoed komt namelijk voor de diepe val, en ik vermoed dat enkele lieden van deze Kermis attractie heel hard gaan vallen.

Bibliotheek

Een vrouw zit wekenlang in een boekhandel een boek te lezen omdat ze het niet kan betalen. Marcel de Jong gunt haar het adres van een bibliotheek. Dat is erg ruimhartig en vrijgevig van Marcel. Maar lost het probleem van de vrouw niet op. Daarom bied ik aan voor haar een lidmaatschap voor die bibliotheek te betalen.
Thomas de Boer, Groningen

Een nobele daad van deze Thomas. Het is alleen jammer dat het niet van de heer de Jong zelf af komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *