Dochter van clown Bassie radeloos: ’Hoe lang houdt mijn VADER dit nog VOL?’!

Het zit BAS VAN TOOR, alias clown Bassie, weer eens niet mee. Hij blijft kwakkelen met zijn gezondheid. Deze week mag hij het revalidatiecentrum voor de zoveelste keer verlaten, ditmaal na een schouderbreuk. Intussen heeft het noodlot alweer opnieuw toegeslagen: hij moet op korte termijn het ziekenhuis in vanwege nierstenen.

Het lijkt een gebed zonder einde te worden voor BAS VAN TOOR (83) die opnieuw te kampen heeft met tegenslagen. Donderdag mag hij het revalidatiecentrum verlaten waar hij sinds mei verbleef.

Bassie was daar opgenomen omdat hij in het voorjaar uit zijn rolstoel was gevallen en daarbij zijn schouder had gebroken. Het was de zoveelste dramatische tegenslag in het leven van de kindervriend, die maar blijft sukkelen met zijn gezondheid.

Zwak

Zijn geliefde slogan ’allememaggies’ slikt hij voortaan in en de rode clownsneus heeft hij definitief opgeborgen. Want optreden zal hij nooit meer kunnen doen, daarvoor is hij te fragiel.

Zelf is hij ook te zwak om te praten, daarom vertelt zijn oudste dochter LIESBETHdat haar vader binnen afzienbare tijd opnieuw naar het ziekenhuis moet.

„Zijn nierstenen moeten worden verwijderd. Mijn vader hoopt dat die ingreep snel kan plaatsvinden omdat hij veel pijn heeft.”

De clown, die sinds 2016 tobt met zijn gezondheid, kan niet meer lopen en is afhankelijk van de wijkverpleging, zijn vrouw COBY en de kinderen.

De aftakeling begon drie jaar geleden toen Bas doodziek werd als gevolg van een zware longontsteking.

Hij kreeg daarvoor een loodzware prednisonkuur voorgeschreven. In datzelfde jaar, amper genezen van de infectie, ging het wederom mis.

Hij werd met spoed opgenomen in het Erasmus MC in Rotterdam waar de ziekte van Bell werd vastgesteld, een verlamming aan de aangezichtspieren.

„Uiteindelijk bleek mijn vader een auto-immuunziekte te hebben waarvoor hij nu vitamine B12-injecties krijgt toegediend”, aldus Liesbeth.

Hartstilstand

Ook werd de clown van weleer geconfronteerd met hartfalen. Bas werd geopereerd aan een halsslagader en kreeg zelfs een hartstilstand. De situatie verslechterde destijds zienderogen waarna hij verschillende malen in een revalidatiecentrum werd opgenomen.

„Van de schouderbreuk is hij redelijk hersteld, maar we zijn natuurlijk niet blij met de volgende ingreep die in het verschiet ligt. Pa heeft enorm veel pijn en die nierstenen moeten er zo snel mogelijk uit. Het vervelende is dat mijn vader behoorlijk verzwak is.”

„Tussendoor heeft hij ook nog een ernstige blaasontsteking gehad die ook nog een nierbekkenontsteking veroorzaakte. En nu dus weer nierstenen! Het houdt maar niet op. We maken ons best wel zorgen en vragen ons af hoe lang hij dit nog volhoudt. Toch blijft hij in alles optimistisch, ook al kan hij zichzelf niet meer alleen redden.”

De redactie wilt Bassie heel veel beterschap wensen en dat hij er weer snel bovenop komt!

Bron: Telegraaf