Op advies advocaten? Ali B vrijdag niet aanwezig bij uitspraak in zedenzaak!

Ali B (42) zal vrijdag niet aanwezig zijn bij de uitspraak van de zedenzaak tegen hem. Dat heeft zijn advocaat Bart Swier aan RTL Boulevard laten weten. Het OM eiste eerder een onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 3 jaar. De advocaat heeft geen reden voor zijn afwezigheid gegeven.

“Als hij veroordeeld zou worden, zouden de interviews heel ongemakkelijk worden”

Ali’s afwezigheid aanstaande vrijdag is volgens RTL Boulevard-misdaadverslaggever Jermaine Ellenkamp opvallend te noemen, aangezien hij tijdens het proces zowel in als buiten de rechtszaal volop aan het woord was. Ali gaf tijdens de drie dagen meerdere interviews aan de media. “Ali plaatste zichzelf tijdens het proces op de voorgrond. Dat begon al op dag één, toen hij met een lach en vol vertrouwen de parkeergarage uit liep en interviews gaf. Pas op de derde dag van het proces remden zijn advocaten hem af. Misschien dat ze hem nu hebben geadviseerd om niet te komen. Want als hij veroordeeld zou worden, zouden de interviews heel ongemakkelijk worden.”

Ali wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen. Een van deze vrouwen deed mee aan The voice of Holland. Het OM meent dat Ali schuldig is aan twee verkrachtingen en twee aanrandingen. Op 14 juni eisten zij een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar. De uitspraak vindt aanstaande vrijdag plaats.

Ali was tijdens de zittingsdagen erg emotioneel.

Bron: RTL Boulevard

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *