Vriendin Zanger Rinus (51), van Romana op de scooter, plots overleden!

Debora Siepman, de vriendin van Zanger Rinus, is vrijdag op 51-jarige leeftijd overleden. Siepman, beter bekend als Romana uit het lied Met Romana op de scooter, is waarschijnlijk overleden aan een hartstilstand.

Volgens Omrop Fryslân waren politie en ambulance snel ter plaatste, maar kon Siepman niet meer gered worden. Zanger Rinus laat aan NU.nl weten dat het afscheid in besloten kring plaatsvindt.

Siepman figureerde in vele videoclips van haar vriend Rinus Dijkstra, beter bekend als Zanger Rinus. De Friese zanger werd vooral bekend door Met Romana op de scooter en scoorde verder hits als Hey Marlous. Dijkstra en Siepman waren graag geziene gasten op carnavalsfeestjes en andere partijen.

Siepman was de vaste figurant van Dijkstra, maar werd zelf beroemd in 2011. Achter op de scooter van Zanger Rinus maakte ze furore in een video die miljoenen views opleverde op YouTube.

Siepman en Dijkstra wilden gaan trouwen

Dijkstra en Siepman hadden trouwplannen, laat de zanger aan NU.nl weten. “We waren zelfs verloofd en hadden mooie plannen voor de toekomst. Dit plotselinge overlijden is een enorme shock en ik zal de komende periode nodig hebben om alles te verwerken. Ik hoop dat iedereen mij de rust gunt die ik daarbij hard nodig zal hebben.”

Siepman en Dijkstra leerden elkaar lang geleden kennen als penvrienden. De vriendin van Zanger Rinus kwam oorspronkelijk uit Zeeland. Na vele brieven en bezoeken besloot Siepman naar Drachten te verhuizen.

In Friesland woonde het stel samen in het rijtjeshuis dat in de videoclips van Zanger Rinus veel te zien was. Het paar werd zo niet alleen een bekend stel in Friesland, maar ook in heel Nederland.

Bron: NU