Max Verstappen blijft kritisch na zege in Spanje: ’McLaren was sneller’

Max Verstappen kon ondanks forse concurrentie van McLaren en Mercedes de Grand Prix van Spanje opnieuw op zijn naam schrijven. De Nederlander is vanzelfsprekend tevreden, maar moet net als concullega Lando Norris toegeven: McLaren was sneller dan Red Bull.

Verstappen startte zijn race vanaf de tweede plaats, maar ondanks een gooi naar de leiding werden hij en Norris verrast door de Mercedes van George Russell. Kort kon hij de leiding in de race nemen, maar Verstappen wist met bandenmanagement en een uitstekende strategie van Red Bull de leiding over te nemen.

„Wat de race maakte, was het begin”, is zijn eerste reactie na afloop van de race in Barcelona. „Ik kon de leiding pakken en vanuit daar een buffer opbouwen. Daarna was het een defensieve race. Lando en McLaren waren erg snel vandaag, de laatste ronden ook sneller. Onze strategie was agressief, maar het pakte goed uit.”

Verstappen is van mening dat Norris sneller was, maar de Red Bull-strategie bleek de winnende. „Het was banden managen, vooral in de hitte hier. Je glijdt veel rond hier”, aldus de regerend wereldkampioen.

Norris verloor race bij start

Ook de Britse Norris is van mening dat het verschil werd gemaakt bij de start. „Zo simpel is het, maar we waren wel het snelst”, is hij net als Verstappen van mening. „We verloren het echter in het begin. Toch kunnen we veel positieven meenemen, op één negatief iets na, dat alles verpestte.”

„Mijn felicitaties aan Red Bull en Max, weer een goede job van ze. Jammer voor ons, maar de volgende keer zitten we er weer bij”, aldus de McLaren-coureur en nummer 2 in het Formule 1-kampioenschap van 2024.

De derde coureur op het podium, Lewis Hamilton, werd onder luid gejuich gefeliciteerd met brons. „Dit was een goede dag, een goed weekend. We hebben hard getraind voor de pitstops en strategieën, en die waren perfect. Los van de slechte start, is het een mooi gevecht om weer terug te komen naar het podium.”

Formule 1-fans hoeven niet lang te wachten op meer actie: de volgende Grand Prix is volgende week in Oostenrijk, in het weekend van 28 tot en met 30 juni, inclusief sprintrace.

Bron: Telegraaf