Nepbloedprikker belt aan bij huis in Eindhoven, bewoonster gooit de deur dicht!

EINDHOVEN – In Eindhoven is donderdagmorgen een nepbloedprikker actief geweest. Dit bevestigt de politie. Rond acht uur zou een vrouw hebben aangebeld op de Strijpsestraat om bloed te komen prikken. De bewoonster van het huis wist van niks en heeft haar afgewimpeld, zo meldt de politie. Ze is direct op zoek gegaan naar de verdachte, maar vergeefs.

De vrouw die wilde toeslaan, is volgens een Burgernetmelding rond de dertig jaar oud. Ze heeft halflang donker haar, een slank postuur en een Aziatisch uiterlijk.

Pakkans vergroten
Mensen die meer van deze nieuwste poging weten, wordt gevraagd te bellen met 112. Het was opmerkelijk dat in de oproep de straat werd genoemd, omdat de politie onlangs vertelde dat ze dit hiermee zou stoppen. In dit geval is er wel voor gekozen om ‘de heterdaadkracht te vergroten’, ofwel de pakkans zo maximaal mogelijk te maken. Hij liet verder weten dat niet duidelijk is of de vrouw deze ochtend op meer plekken actief is geweest.

Nepbloedprikkers vaker actief
Onder meer in Brabant zijn de laatste tijd vooral ouderen het slachtoffer geworden van nepbloedprikkers. Dit zijn mensen die zich, al dan niet in georganiseerd verband, voordoen als verpleegkundige en vertellen dat ze bloed komen afnemen. Bijvoorbeeld, omdat er een griepvirus was uitgebroken.

Tijdens het toedienen van de medicatie slaagden de ongewenste gasten erin om de pinpas van de ‘patiënt’ te stelen. Vervolgens werd bij een pinautomaat geld gepind. Bij een 90-jarige man uit Eindhoven werd op deze manier vierduizend euro buit gemaakt.

Bron: Omroep Brabant