Nieuwe scanners voor Eindhoven Airport: drank kan in handbagage blijven zitten!

EINDHOVEN – Reizigers vanaf Eindhoven Airport kunnen binnenkort flesjes drank, parfum en elektronica gewoon in hun handbagage laten zitten. Het is dan niet meer nodig om vloeistoffen in plastic zakjes bij de controle aan te bieden. Elektronische apparaten kunnen in de rolkoffer of tas blijven zitten.

De luchthaven heeft nieuwe scanners aangeschaft, die de bagage veel beter in beeld brengt waardoor deze ook beter gecontroleerd kan worden. Onder meer kunnen 360 graden beelden worden gemaakt.

Eerder zijn op proef twee zogeheten ‘lanes’ al uitgerust met de nieuwe scanners. In november en december volgen de overige zes. Ook de detectiepoortjes voor de passagiers worden vervangen.

Datzelfde geldt voor de lopende banden waarop de bagage in de bekende kunststof bakjes door de scanners wordt geleid. Hier introduceert Eindhoven Airport een nieuw systeem, geleverd door de Veghelse producent Vanderlande. De bakjes hoeven daarbij niet van een grote stapel te worden gepakt, maar komen automatisch uit de apparatuur omhoog, zodra er een bak uit gepakt wordt. Eindhoven Airport is het eerste vliegveld waar het nieuwe transportsysteem van Vanderlande wordt toegepast.

Schiphol Group 

Eindhoven Airport is binnen de Schiphol Group niet de enige luchthaven die de nieuwe scanners in gebruik neemt. Op Schiphol zijn de lanes voor bestemmingen buiten het Schengengebied al voorzien van de nieuwe apparatuur. Ook Rotterdam The Hague Airport krijgt de scanners.

Bron: Eindhovens Dagblad