Lesbische kus K3 schokt!

In de nieuwe clip van K3 Altijd blijven dromen worden een aantal zoenen uitgewisseld tussen verschillende liefdesstelletjes. Het is de zoen tussen twee blonde vriendinnen die bij een aantal kijkers blijkbaar verkeerd valt.

In de clip, overladen met de kleur roze, eenhoorns en af en toe een regenboogje is het duidelijk waar de clip over gaat. De liefde, en over de hoop op eens die kus en die liefdesverklaring van diegene waar je stiekem zo gek op bent. En, zo laat K3 in de beelden zien, dat kan tussen twee kinderen zijn, het kan om pubers gaan, om twee mensen met een verschillende huidskleur, om mensen die al op hoge leeftijd zijn én om twee vrouwen.

Dat laatste schiet een aantal Belgen in het verkeerde keelgat. Op YouTube trekken zij fel van leer. „Mensen die dit normaal vinden voor heel jonge fans, weten niet wat ze zeggen”, schrijft iemand. „Zo indoctrineer je dus kinderen. Hier hoeven kinderen niet mee bezig te zijn.” Anderen gebruiken termen als ’walgelijk’ en ’schande’.

Tranen

Volgens de schrijver van het liedje, Alain Vande Putte, die al twintig jaar teksten schrijft voor de populaire meidengroep die tegenwoordig bestaat uit Hanne, Marthe en Klaasje, wil de clip juist verdraagzaamhgeid promoten. Van indoctrinatie is geen sprake, vindt hij. „Kleuters die naar de clip kijken, zien volgens mij gewoon twee vriendinnen. En voor iets oudere kinderen is het een teken: ’Oké, ik word dus aanvaard zoals ik ben’”, vertelt hij in het Belgische blad Dag Allemaal.

Een boodschap die ouders volgens hem als normaalste zaak aan hun kind zouden moeten meegeven. „Zorg dat je iemand vindt bij wie je je goed voelt, of dat nu een meisje of een jongen is. En daar kan deze clip zeker een mooie rol in spelen.” Vande Putte kreeg dan ook tranen in zijn ogen toen hij ook een reactie las waarin iemand stelde dat K3 met de clip ’een punt zet achter homofobie’. En een ander schrijft: „Heel mooi hoe jullie die twee meisjes erbij hebben geplaatst. Kinderen mogen echt leren dat dit perfect oké is.”

Bedreigd

Het is niet de eerste keer dat er ophef ontstaat over lesbische uitingen in liedjes van K3. Zo werd ook een songtekst van drie jaar geleden Prinsesjes houden soms ook van prinsesjes. Vande Putte kijkt dan ook niet op van de negatieve reacties. „Al zou ik het liever anders zien. Er is nog altijd een gebrek vaan tolerantie, ook op het vlak van homoseksualiteit en genderdiversiteit, en dat maakt me triest. Waarom voelen sommige mensen zich daardoor zo bedreigd?”

Bron: Telegraaf