Zo bewaakte Rafael Nadal privacy bij MAGISCH huwelijk!

Tennis-prof Rafael Nadal heeft in een zeer intieme ceremonie op Mallorca zijn vriendin het jawoord gegeven. Dankzij de zorgvuldig uitgekozen locatie bleven lange tijd de prominente gasten, de betoverende jurk van de bruid en andere details geheim, maar die komen nu naar buiten…

Al veertien jaar (!) hebben Rafael (33) en Mery (31) een relatie. Maar afgelopen weekend gaven ze elkaar in het historische vestingstadje La Fortaleza in het noorden van Mallorca de huwelijksbeloften.

Het plaatsje voor de mooiste dag van hun leven is door Nadal met zorg uitgekozen, zo schrijven buitenlandse media: het schiereiland, waar de vesting zich bevindt, is niet zomaar toegankelijk, omdat er ook een basis van de Spaanse luchtmacht is. Daarmee heeft Nadal zich dus van een behoorlijke mate van privacy verzekerd.

Prominenten

Ondanks de maar liefst 350 gasten die uitgenodigd waren, is het goed gelukt om zo weinig mogelijk naar buiten te brengen, iets waar de van Mallorca afkomstige Nadal waarde aan hecht. Onder de gasten waren enkele prominenten, zoals de Spaanse koning Juan Carlos (81) met zijn vrouw Sofía (80) en proftennissers als de Spaanse Feliciano López en David Ferrer. Ook uitgenodigd, maar niet aanwezig waren voetballer Cristiano Ronaldo (34) en basketballer Pau Gasol (39).

Tot grote verbazing van velen zei Roger Federer (38), dan wel de grote tennisrivaal van Nadal maar evengoed ook een goede vriend, niet uitgenodigd te zijn. Maar dat vond hij niet erg, liet hij zondag aan verschillende media weten, hij had die dag sowieso ook andere sportverplichtingen.

Betoverende bruidsjurk

Wat ook een goed verborgen geheim bleef in de aanloop naar het huwelijk: de jurk die de bruid zou dragen. Zij straalde in een trouwjurk op maat van ontwerpster Rosa Clará. Een dag na de bruiloft mocht de ontwerpster het dan eindelijk delen en liet ze op sociale media een video zien over hoe de betoverende bruidsjurk tot stand kwam.

De top was van Frans kant gemaakt, in Art Deco-stijl, had lange mouwen en een nek met juwelen bekleed. Het kant is met de hand geborduurd, met delicate patronen, bloemmotieven en hele kleine kraaltjes. De rok was in baljurkstijl van zijden crêpe, met een afneembare sleep met veren.

’Emotioneel’

„Het hele proces maakte ons allemaal heel emotioneel”, schrijft de designer. Zij mocht niet alleen de belangrijkste jurk van het hele feest maken, maar ook die andere belangrijke jurken, van de moeder van de bruid en de zus van Rafael.

„Ik had direct een klik met hen. Het was een hele verantwoordelijkheid, maar ook een hele eer.” Aan het eind van de video bedankt ze het bruidspaar voor de eer en voor ’het doen uitkomen van een droom’. „Het was een overweldigende dag.”

Bron: Telegraaf