Apallon Limassol tegen PSV – Van Bommel: ‘Het is nog niet over’!

Mark van Bommel en Donyell Malen blikten in het GSP-stadion vooruit op de return in de play-offs van de Europa League tegen Apollon Limassol. Het duel in Eindhoven werd met 3-0 gewonnen, maar zeker van de groepsfase is PSV nog niet.

”Je hebt een goede uitgangspositie neergezet, maar voor Apollon er is altijd een kans. Het is zeker niet makkelijk om hier te spelen onder deze omstandigheden. Vorige week waren we blij met de 3-0, maar buiten het eerste kwartier na rust was de wedstrijd in evenwicht en kregen zij, net als wij, ook mogelijkheden om te scoren. Het is nog niet over.”

‘Mooi om Europa League te spelen’
Donyell Malen is tevens blij met de uitslag in het Philips Stadion en wil graag in de Europa League spelen. ”Het is een competitie van hoog niveau. Vorig jaar speelden we Champions League, maar ook de Europa League is heel mooi om in te spelen.”

Bergwijn
De ploeg van Van Bommel heeft te maken met een aantal blessures. Onder andere Steven Bergwijn reisde niet af naar Cyprus. ”Het risico om te spelen is te groot voor Bergwijn. Normaal gesproken gaat zijn blessure niet lang duren, maar of hij zondag haalt, is ook nog niet zeker.”

Kansen voor jeugdspelers
Door de blessures krijgt Noni Madueke de kans om zich te laten zien. ”Noni is een vaardige buitenspeler. Ik heb hem gezien op de Otten Cup en op beelden. Hij heeft veel potentie denk ik, maar hij moet rustig gebracht worden.” Het aansluiten van de jonge Engelsman is een voorbeeld dat spelers uit de jeugd de kans krijgen. ”Dit is een beloning, hij maakt een goede indruk en als er openingen zijn dan geven we jeugd de kans.”

Bron: PSV