Arie Ribbens: nog maar weken te leven! Zijn vrouw Cea wil van elke dag een feestje maken!

Hij wist zijn leven nog een paar keer flink te rekken, maar inmiddels ziet het er heel slecht uit voor Arie Ribbens (82). De eeuwige feestvierder met zijn Polonaise Hollandaise (bij Hoevelaken, réchtsaf) wordt nu door de thuiszorg verpleegd en komt niet meer buiten.

Zijn vrouw Cea vertelt dat Arie zelf zijn hele begrafenis heeft voorbereid en wat in zichzelf gekeerd is. „Hij praat er niet veel over”, zegt zij. „Er gaat wel meer in hem om dan hij vertelt, maar dat houdt hij voor zichzelf. Misschien wel om mij te sparen. Hij is natuurlijk al veel eerder heel erg ziek geweest, maar twee jaar geleden kreeg hij als door een wonder nog een hele opleving.”

Maar deze keer, nu, is er niets meer aan te doen. „Hij is te zwak voor welke ingreep dan ook, zijn nieren functioneren nauwelijks nog en elke maand, week of dag kan het gewoon afgelopen zijn. Dat is de realiteit en die mag iedereen weten. Voor hem is het belangrijk dat ik me niet verstop en de fans die informeren hoe het met hem gaat gewoon vertel hoe het ermee is. En, nee, dat is dus niet best.”

Dankbaarheid

Cea probeert er samen met Arie het beste van te maken. Ze zegt: „Ik probeer van elke dag met z’n tweeën nog een feestje te maken. Dat hebben we altijd gedaan en dat moet zolang mogelijk zo blijven. Alles waar hij trek in heeft, dat haal ik meteen.”

Arie kijkt volgens zijn vrouw ook met grote dankbaarheid terug op zijn leven, de successen die hij heeft gehad en ook de negentien jaar die zij samen hebben beleefd. „Elk jaar hebben we onze trouwdag gevierd, maar dit jaar was hij daar in mei al te ziek voor. Daarom vieren we nu elke dag maar de liefde. Zolang als dat kan.”

In 2009 werd voor de eerste maal kanker bij de zanger geconstateerd. In 2017 werd bekendgemaakt dat Arie was uitbehandeld.

Bron: Telegraaf