EBU laat onafhankelijk onderzoek doen naar songfestival in Malmö!

De European Broadcasting Union (EBU) laat na klachten van diverse delegaties onafhankelijk onderzoek doen naar de afgelopen editie van het Eurovisie Songfestival (zie video) in het Zweedse Malmö.

Dat laat de organisatie van het muziekevenement dinsdagavond weten aan het ANP. Eerder op dinsdag berichtten RTL Boulevard en het AD op basis van ingewijden over het onderzoek.

“Om het Eurovisie Songfestival verder te versterken, hebben we een onafhankelijke expert gevraagd om het songfestival van 2024 in Malmö te onderzoeken om inzichten en lessen te delen met de bestuursorganen van de EBU”, zegt de organisatie. Dat wordt gedaan voor de “voortdurende verbetering van dit wereldwijde evenement”.

Kritisch

Op inhoudelijke vragen over het onderzoek gaat de EBU niet in. AVROTROS, verantwoordelijk voor de Nederlandse delegatie, zegt “op een later moment” met een reactie te komen.

Diverse deelnemers, onder wie deZwitserse winnaar Nemo en de Ierse Bambie Thug, waren kritisch over de sfeer achter de schermen die “heel intens” zou zijn geweest. De EBU kreeg ook kritiek op de diskwalificatie van de Nederlandse Joost Klein na een incident met een cameravrouw.

Bron: Shownieuws

1 reactie op “EBU laat onafhankelijk onderzoek doen naar songfestival in Malmö!

  1. Eindelijk. Ik heb altijd het gevoel gehad dat hier een vuil spelletje is gespeeld. Boycotten, heel dat Songfestival…

Reacties staan uit.