Wisseling aan het Wilhelminapark: waar een supermarkt verdwijnt en meteen een nieuwe verschijnt

Er wordt geklaagd dat er steeds minder supermarkten in en rond het centrum te vinden van Tilburg zijn. Bij het Wilhelminapark sloot de Coop twee weken geleden geruisloos zijn deuren. Maar voor die plek is zoveel interesse dat er op korte termijn weer een supermarkt terugkeert. Eentje die de stad nog niet had.

‘Daar gaat de supermarkt’, was de verzuchting van buurtbewoners, ‘en nu zitten we met leegstand.’ Maar volgens Esther Lemmens van Lemmens Makelaardij was het vinden van een nieuwe invulling voor de locatie sowieso nooit een probleem. „We hadden juist de luxe: wie gaat het worden?”, zegt ze.

,,Heel veel reacties kwamen er binnen,” vertelt de makelaar. Zeventig procent uit de supermarktwereld. „Van zulke grote winkelpanden (circa 1000 vierkante meter) zijn er niet veel in de stad, vooral niet met een eigen parkeergelegenheid.”

Dankzij een verbouwing en opfrisbeurt een paar jaar geleden lag het voor de hand dat er een nieuwe supermarkt zou komen, stelt ze. ,,Voor Tilburg is het een nieuwe naam, een snelgroeiende keten.”

Keten met grote plannen

Avantage is de naam. Ooit begonnen als een Turkse supermarkt, profileert de winkel zich nu als een etnische supermarkt met producten uit allerlei windstreken. Van verse groenten en fruit, (halal)vlees, taarten tot traditionele Turkse zoetigheden zoals baklava en trilice. De keten bezit al supermarkten in Dordrecht, Breda, Bergen op Zoom, Utrecht en opent binnenkort een vestiging in Eindhoven.

Avantage beschouwt het als een mooie kans; ze wil een supermarkt in iedere grote stad openen. De Coop (en daarvoor was het een Aldi) vertrekt ook niet omdat de zaken er slecht gaan. De supermarktketen Plus nam in 2021 concurrent Coop over. De keten heeft praktisch om de hoek al twee goedlopende Plus-supermarkten aan de Besterdring. Dat zijn wel heel veel dezelfde vissers op één vijver.

Bron: Bas Vermeer (Brabants Dagblad)

Ik kom hier vrijwel dagelijks langs tijdens mijn werk. Ik ben zeer benieuwd naar de nieuwe supermarkt die er gaat komen, en wat ze aanbieden.

1 reactie op “Wisseling aan het Wilhelminapark: waar een supermarkt verdwijnt en meteen een nieuwe verschijnt

Reacties staan uit.